Top 10 verkeersboetes

Ieder jaar worden er door de politie en de gemeenten honderden boetes uitgedeeld aan verschillende verkeersdeelnemers. De boetes die worden uitgedeeld zijn uiteenlopend en variërend. Er zijn namelijk veel verschillende soorten boetes die je als verkeersdeelnemers kunt ontvangen wanneer je een overtreding begaat. Denk aan een verkeersboete voor te hard rijden, of fietsen met een telefoon in je hand. Niet alleen het soort boete, maar ook de prijzen van de hoogte van de boete die je als verkeersdeelnemer kan ontvangen kan variëren. Hier zullen we enkele van de meest voorkomende verkeersboetes die jaarlijks worden uitgedeeld opsommen

Veel voorkomende verkeersovertredingen

Wanneer je je als automobilist niet aan de geldende verkeersregels houdt loop je het risico om een boete te ontvangen. Een veelvoorkomende is bijvoorbeeld bekeuring telefoon auto. Het is namelijk niet toegestaan in je telefoon in je hand te hebben tijdens het besturen van een auto. De boete die je hiervoor kunt krijgen is erg hoog. Namelijk 350 euro. Ten tweede loop je ook het risico een boete te ontvangen wanneer je geen gordel draagt in de auto. De hoogte van de bekeuring die je voor deze overtreding kunt ontvangen is 150 euro.

Boetes voor overtreden verkeersregels

Er worden ook heel veel boetes uitgedeeld voor het overtreden van de verkeersregels. Denk aan door een rood stoplicht rijden of juist niet doorrijden wanneer een stoplicht groen is. Ook kun je een boete krijgen wanneer je een andere bestuurder rechts in plaats van links inhaalt, voor het gebruiken van een verdrijvingsvlak, geen voorrang geven aan een auto van rechts, onnodig links rijden of voor het niet stoppen voor een stopstreep. Verder worden er ook erg regelmatig boetes uitgedeeld voor snelheidsovertredingen. De hoogte van de boete die je hiervoor krijgt hangt af van hoeveel kilometer per uur je te hard hebt gereden en in welk gebied je dit hebt gedaan. Het maakt verschil of het binnen of buiten de bebouwde kom gebeurt.